неделя, 23 септември 2012 г.

Есенно настроение


 Нямам намерение да правя блога на кулинарен такъв,въпреки последните ми постове,включващиповече рецепти.Гледам на присъствието си в това пространство като на място където мога да споделям част от нещата които ме вълнуват,интересуват и занимават.Да показвам любими неща,които правя и то съвсем не професионално.Имам различни периоди на творене,такива в които повече ми се "филцува" ,други когато правя разни от нищо - нещо неща,затова и не мога да определя конкретната насока на блога.Но винаги е нещо изръкоделено от мен и/или децата.Това всъщност е най-важната съставка май.Мисля ,че всичко докоснато с топлината на ръцете и направено с отношение има някаъв по-специален заряд.
 А не можах да не се похваля с любимите си мъфини с тиква и глазура от крема сирене,толкова актуални в началото на есента.
 Рецептата за тях е:
 за 15 бр.
2 ч.ч брашно (пресято)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. инд. орехче (който обича и 1/2 ч.л счукан карамфил)
2 ч.ч. пюре от сварена тиква
1 ч.ч. кафява захар
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
2 яйца
за глазурата:
120 гр. крема сирене - натурално
1 к.ч. пудра захар
1 л.настъргана лимонова кора
Разбиваме на крем
Смесваме сухите съставки.Разбиваме олиото,яйцата , захарта и тиквата и  добавяме постепенно сухата смес.Разбъркваме до хомогенна смес.Пълним формичките на 2/3 от височината им.Печем на 180 ' С около 20-25 мин. След като изстинат се глазират с крема.

Pin It Now!

Няма коментари:

Публикуване на коментар