събота, 30 януари 2010 г.

хартиен фенер за романтична вечер


Много лесен за направа фенер,който може да послужи за украса на градинското ви парти или за романтична вечеря за двама.



Необходимите материали за него са: молив,картон,опаковъчна или оризова хартия; дървени шишове; двойно залепващо тиксо; макетен нож и измервателна линия или тричгълник.



1. От хартията изрязваме лист с размер А4.На височина 1,5 см. и на 2,5см. от горния и долнен ръб на дългата страна на листта,поставяме маркери с молива дълги около 4 мм. и на разстояние 5 см един от друг.
2.Изрязваме с макетния нож маркерите,за да се получат малки прорези,през които прокарваме дървените шишове.


>

3.В единия край на листта,на по-късата му страна,поставяме двойно залепващото тиксо.След това махаме предпазната му лента и залепваме двата края на листта така че да се получи цилиндър.Нашият фенер е готов!





4.Ако искате може да го декорирате с бои или за по-добър ефект изрежете ажурни елементи с макетния нож.

Pin It Now!

петък, 29 януари 2010 г.






Студеното и снежно време ни задържа за по-дълго вкъщи.Решихме да се разкрасим с Бояра,мечтаейки за топлите пролетни разходки. Pin It Now!

сряда, 27 януари 2010 г.

Бойкот на "Нестле"


Преди около 2 години,прочитайки една публикация в Близо до бебето,реших да подкрепя световният бойкот срещу компанията Нестле.Той е организиран срещу некорекната рекламна кампания която фирмата води,предлагайки заместител на майчиното мляко раздавайки безплатни мостри на майки от бедни страни в третия свят.Така вместо кърма,бебетата получават адаптирано мляко,което излизайки от болницата е твърде скъпо за тяхните семейства.Това води до смъртта на хиляди бебета.Бойкотът се подкрепя от много световни организации,международни университети(сред които Кеймбридж и Оксфорд),както и от много известни личности.По темата може да прочетете и при Бу.
Аз реших да пиша също за това,защото Нестле продължават да отричат обвиненията към тях и да правят не лоялна рекламна кампания.Тези дни най-много ме ядоса последният им рекламен клип за АМ,който се върти по всички национални телевизии,в който се предлага като по- добрият избор да се хранят бебетата след 6 месеца със заместител на майчина кърма с тяхната марка.
Мисля,че всеки има право на свободен и информиран избор в това как да храни и отглежда детето си и докато фирми като Нестле се опитват да попречат на това по един нечестен начин,ние можем да ги коригираме казвайки "не" на тяхните продукти.

П.П. Гиганта Нестле е собственик на много козметични и хранителни брандове.Някой от които са:
L’Oreal, Maybelline, Garnier, Lancome, Biotherm, Ralph Lauren, Giorgio Armani, Guy Laroche.
Maggi ,сладоледите Делта Pin It Now!

четвъртък, 21 януари 2010 г.

Лодка-пладноходка по проект на Ann Wood



Днес с Йоан направихме отдавна заплануван съвместен проект.Една лодка папиемаше,вдъхновена от модела на Ann Wood.

Поставихме и спасителен пояс за непредвидени ситуации и и пожелахме попътен вятър!

А тук може да видите и лодката на Деничка,прелестно-романтична: Pin It Now!

сряда, 20 януари 2010 г.

Обеци и висулка от филц



Скоро си поръчахме с една приятелка прежда за филц и това са първите неща,които измайсторих от нея.Сдобих се и с една къдела сурова вълна,която ще боядисам утре с люспи от червен лук и се надявам да се получи красив цвят. Pin It Now!

Бояра вече е на 2 годинки!

Вчера направихме малко празненство за рожденният ден на Бояра.Тя стана на 2години,но твърди че е на 5.Приготвихме тортата с нея и Йони,съчетавайки 3 различни рецепти.Направих сладкарско тесто за украса и макар,че се затрудних в откриването на бои,с малко повече импровизация се получи добър резултат :).





Pin It Now!

сряда, 13 януари 2010 г.

Втори стъпки в плетенето




Не бях плела от малка,но преди няколко месеца отново извадих куките.Започнах с изплитането на фибички за благотворителния Коледен базар организиран от Happy Mums в Mall В.Търново(дано вече да украсяват главите на повече малки принцеси) и други подобни подаръци за Коледа.Последното ми плетиво е пролетна шапка за Бояра,чийто модел измислях по време на сътворяването и.Трудно ми е да следя готови указания,но мисля че така е доста по-забавно.Снимах я и с една по-топличка,която и направих за зимните студове,които все още не идват :) Pin It Now!

събота, 9 януари 2010 г.

Horst Eckert -Janosh




Преди време моя приятелка подари на децата книжка на Янош "Аз ще те излекувам,каза Мечо",а аз по-късно намерих и още една "О колко хубаво е в Панама".Ние всички се пристрастихме към страхотните илюстрации и невероятно увлекателните истории с много позитивни и мили герои.Препрочитаме ги постоянно,а Йони ги знае вече наизуст.


www.janosch.de
Pin It Now!

петък, 8 януари 2010 г.

Моите деца





Направихме си новогодишна разходка с Йоан и Бояра в парка.Бяхме окъпани от слънчеви лъчи,вместо от януарски сняг. Pin It Now!

Първи опити за бижута от филц






От скоро се запалих по "филцуването".
Ето какво направих със случайно открита вълна от един secondhand магазин.Цветовете не са точно каквито бих искала,но като за първи опити ми свършиха работа. Pin It Now!