сряда, 27 януари 2010 г.

Бойкот на "Нестле"


Преди около 2 години,прочитайки една публикация в Близо до бебето,реших да подкрепя световният бойкот срещу компанията Нестле.Той е организиран срещу некорекната рекламна кампания която фирмата води,предлагайки заместител на майчиното мляко раздавайки безплатни мостри на майки от бедни страни в третия свят.Така вместо кърма,бебетата получават адаптирано мляко,което излизайки от болницата е твърде скъпо за тяхните семейства.Това води до смъртта на хиляди бебета.Бойкотът се подкрепя от много световни организации,международни университети(сред които Кеймбридж и Оксфорд),както и от много известни личности.По темата може да прочетете и при Бу.
Аз реших да пиша също за това,защото Нестле продължават да отричат обвиненията към тях и да правят не лоялна рекламна кампания.Тези дни най-много ме ядоса последният им рекламен клип за АМ,който се върти по всички национални телевизии,в който се предлага като по- добрият избор да се хранят бебетата след 6 месеца със заместител на майчина кърма с тяхната марка.
Мисля,че всеки има право на свободен и информиран избор в това как да храни и отглежда детето си и докато фирми като Нестле се опитват да попречат на това по един нечестен начин,ние можем да ги коригираме казвайки "не" на тяхните продукти.

П.П. Гиганта Нестле е собственик на много козметични и хранителни брандове.Някой от които са:
L’Oreal, Maybelline, Garnier, Lancome, Biotherm, Ralph Lauren, Giorgio Armani, Guy Laroche.
Maggi ,сладоледите Делта Pin It Now!

1 коментар:

  1. И мен ме подразни тази реклама...смутолевиха маичината кърма..и хоп след 6 месец АМ ,защо? трябва ли да означава ,че след 6 м.маичината кърма не е наи доброто за твоето дете? имат и лозунг----добра храна-добър живот! че те нищо добро не предлагат,но не всички са на ясно с това!

    ОтговорИзтриване