понеделник, 12 април 2010 г.

Две нови брошки от филц


Pin It Now!

5 коментара:

  1. Благодаря :)Скоро се сдобих с повече цветове и сега си крада време нощем да "плъстя" вълна.Много ме забавля и успокоява.

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво пространство си имате - пълно с цветя и топчета от филц, плетки и проекти за деца. Ще го посещавам и за в бъдеще. Поздрави и приятни пролетни дни!

    Между другото, с какви бои оцветихте вълната за мака? И аз закупих една предана вълна миналата година с идеята да се уча да работя с филц, но нещо ме отнесе и така... Видях, че сте пробвала да боядисвате и с лукови шлюпки. Това как се получи? Какъв фиксатор използвате за боите? Май станаха повече въпросите. Поздрави отново и продължавайте с хубавата работа :)

    ОтговорИзтриване
  3. Станимира, благодаря за милите думи!За съжаление моите опити да оцветя вълната сама бяха крайно незадоволителни.С люспите от лук се получи доста ненаситен цвят,а и опитите ми с зелени оцветители не бяха много обнадеждаващи.Специално мака,а и повечето от нещата които съм публикувала в блога са изработени с готово боядисана вълна.Доста се рових из интернет за по-прилична цена и попаднах на блога на Сара
    http://sarastexturecrafts.blogspot.com/

    Вълната е много мека и фина,лесно се работи както по мокрия метод,така и с иглонабиване.
    Но мисля да не губя надежда и да продължа с опитите да си оцветя сама вълна.
    Радвам се,че последователите на филцуването се увеличават и с радост ще споделям натрупания си засега скромен опит.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за референциите. И аз съм чувала, че е много трудно с естественото зелено, но може би човек трябва да пробва сам наистина, за да реши как да продължи. Макът е прекрасен. Поздрави и приятни дни!

    ОтговорИзтриване