неделя, 14 октомври 2012 г.

Кукла от плат

Много пъти съм правила различни играчки от плат,някой от тях съм показвала тук,други не са имали четстта да станат "популярни". Винаги се стремя да ги правя от стари и вече ненужни дрехи,изрезки плат и остатъци от други ръкоделия,за да им дам нов живот.



Така се появи и София,от един стар шал,малко парчета плат и няколко часа шиене след като децата заспаха.Не ползвам готови кройки,защото обикновено се съобразявам с размера на платовете които имам.Ще кача шаблона за тази скоро както и подробно описание как е ушита,ако някой желае да ползва моя .
София вече пие чай с Дия (тя е с история и навици в нашия дом) и Ангел-а (беше си  срамежлива още от самото начало).
Инструкции за изработка:
1.Изрежете по шаблона парчета с около 1 см. по-големи,за да има резерв при шиенето.
2.Зашийте две по две парчетата за крака и за ръце като оставите горния край отворен,за да може да се напълни с вата,силиконов пух или вълна.
3.Зашийте и тялото ,като оставите отворена долната част,напълнете и него.
4.След като петте части са готови (ушити и напълнени с пълнеж)  зашийте с игла и конец със скрит бод  отворите .
5.Прикрепете ръцете и краката към тялото ,като използвате по здрав конец.
6.Декорирайте лицето с бои или копчета и филц.
7.За косата може да се използва прежда,като се накатае около картон с ширина  приблизително  10 см. и дължина на ивиците два пъти колкото искате да е дълга косата .Като спре да прозира картона залепете от двете страни хартиено тиксо,за да не се разместват конците и махнете преждата внимателно.
8.Поставете тънък лист хартия от двете страни и зашийте през средата.Махнете листа и прикрепете ивицата върху главата на куклата,като я зашиете с игла и конец.Може да оформитр две опашки и да изработите някакъв аксесоар за коса.

Pin It Now!

Няма коментари:

Публикуване на коментар