вторник, 1 юни 2010 г.

Честит 1 юни на всички малчугани!







Доста дълго чаках съпругът ми да измайстори дървен кухненски кът за децата и накрая взех нещата в свои ръце.От изхвърлен на боклука кашон с малко боички и въображение се получи тази картонена печка.
Честит празник на всички дечица!Пожелавам им само усмивки и безгрижни,весели игри!Нека правим всеки ден специален за нашите деца! Pin It Now!

14 коментара:

  1. Поздравления, искам и аз да готвя на такава чудесна печка!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Снежана, много хубава печка си сътворила за вашите деца!

    Много ми харесаха и маковете - нарисуваните от теб и тези до кофата :).
    Поздрави и приятни летни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. ами и аз така...чакам , чакам, и ще направя дворец за мойта скороот кашинчета.Чудесна и вдъхновяваща работа, Снежана!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятна идея и невероятно изпълнение,много ви се зарадвах и мъъъъничко ви завидях:::)))

    ОтговорИзтриване
  5. Уау!Жалко,че нянмаме кашон. :( Но ще си направя!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз вече направих на детето си и то се радваше.Поканих и сто деца за да видят печката.

    ОтговорИзтриване
  7. Снуджолин, ще се радваме на още нови статии с красивите неща, които правиш. Междувременно може ли да споделиш технически детайли около тази печка. Как направи вратичката, така че да се отваря и да стои затворена? Копчетата какви са? Искам да направим пералня за моето момче и имам някои идеи, но бих почерпила опит и от вашата печка. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Тази идея е толкова интересна.Но как да направя яйцето което е на печката.А врататакак да я направя да се отваря и затваря.

    ОтговорИзтриване
  9. @Mamma Barba,
    извинявам се за закъснелият отговор!Вратичката стои отворена благодарение на дебелият картон, от който е направен кашона.Прорязана е 1/3 от общата дебелина от вътрешната страна на вратата.Затваря се благодарение на едно парченце (дървено или от дебел картон),закрепено с видия в кашона,но по "разхлабено",за да може да се върти и да застопорява вртичката когато е затворена.
    Копчетата са от коркова тапа,срязана на 3 части и отново закрепени във кашона с малък болт.За целта ви трябва кашон изработен от по-дебел материал,така и живота на печката ще е по-дълъг :).Необходимо е закрепящите елементи да не стърчат извън гайките или ако използвате тел тя да е завита така,че децата да не се наранят по време на игра.
    Хубавото на тази идея е,че може да се импровизира и модифицира.Преди печката си бяхме направили само котлони от кутия за обувки,която за жалост не съм снимала.Принципа беше същия : копчетата закрепих с тел към картона,а отгоре нарисувахме кръгчета за котлони които децата оцветиха сами.в кутията пребурахме съдовете за готвене.
    Най-важно е не толкова видът на "уреда",а забавата при изработката му :)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря за идеята .Днес и ние си направихме .Променихме някаи неща и се съобразихме с наличните матерали- за котлони използвхме стари DVD , а за копчета капачки от шишета . Получи се много добре.Надявам се внучката ни да се забавлява дълго време с нея.

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  12. strahotna ideq az sum na 8 godini i dnes shte si q napravq

    ОтговорИзтриване